49 на сто от българите биха гласували за оставане на България

...
49 на сто от българите биха гласували за оставане на България
Коментари Харесай

Половината българи искат НАТО, 59% подкрепят ЕС

49 на 100 от българите биха дали своят вот за оставане на България в НАТО по отношение на 24%, които смятат, че страната ни би трябвало да  напусне алианса.

Това сочи национално представително изследване на организация " Тренд " по поръчка на в. " 24 часа ".

Изследването е извършено измежду 1008 пълнолетни жители сред 1 и 9 юни 2018 година, като употребяваният способ на регистрация е директно изявление „ лице в лице “. 

При възможен референдум за излизане на България от Европейския съюз 59% от интервюираните биха дали своят вот срещу. 20 на 100 дават отговор, че ще гласоподават " за ", а 21% не могат да преценяват.

Според 40% от интервюираните Европейски Съюз има потребност от основна смяна в метода си на действие. 29% смятат, че тази смяна би трябвало да е дребна, а едвам 7 на 100 са на мнение, че не е нужна каквато и да било смяна.

36% показват, че Европейски Съюз би трябвало да дава повече власт на обособените национални страни, а 35 на 100 дават отговор, че Съюзът би трябвало да се стреми към по-силна интеграция сред другите страни-членки.

Една от трендовете, които " Тренд " регистрира, е че при започване на председателството на Съвета на Европейски Съюз българите са имали по-сериозен интерес към него. През януари 53% са следили новините, свързани с председателството, а 43% не са.  В последния месец структурата е обърната – 56% заявяват, че не наблюдават вести свързани с него, а 40% наблюдават. 

41 на 100 са на мнение, че България се оправя с председателството на Съвета на Европейски Съюз, до момента в който 19% не мислят по този начин. Основната част от заявилите, че България не се оправя, са симпатизантите на Българска социалистическа партия, показват от организацията.

Проучването демонстрира още, че ГЕРБ продължава да резервира лидерската си позиция с малко над 3% преднина пред главния си конкурент в лицето на Българска социалистическа партия.

Ако през днешния ден се проведат парламентарни избори 23,1% биха дали своят вот за ГЕРБ, а 19,8 на 100 биха подкрепили Българска социалистическа партия. Движение за права и свободи се подрежда на 3-то място с 6,6%, следвани от " Обединени патриоти " с 5.5%.

Извън Народното събрание ще останат " Демократична България " с 2,1%, ВОЛЯ на Веселин Марешки, която би получила 1.9% от гласовете, и Реформаторският блок с 1,2%

34% от интервюираните дават отговор, че въобще не биха дали своят вот на парламентарни избори. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР